In gesprek over Chemours

In gesprek over Chemours

20 jun 2023 13:43:04 UTC
Chemours uitnodiging

In gesprek over Chemours

Volt wil van omwonenden en gedupeerden van Chemours horen wat er volgens hen moet gebeuren voor een gezonde toekomst. Daarom zijn Tweede Kamerlid Ernst Boutkan en Statenlid Tessa Beeloo op 22 juni in Dordrecht om met hen in gesprek te gaan. 

Iedereen verdient een gezonde leefomgeving, ook inwoners van Dordrecht. De uitstoot van PFAS hoort daar niet bij. Chemours weet al decennialang van de gezondheidsrisico’s van PFAS en verdoezelde ernstige vervuiling van grondwater en lucht. Daarom moet het bedrijf zich verantwoorden in de Tweede Kamer én in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. 

De inbreng van de gesprekken wordt meegenomen bij de hoorzittingen en debatten over Chemours. 

Datum: 22 juni 2023
Tijd: 19:00
Adres: Rebel Rebel, Houttuinen 32, Dordrecht

Aanmelden: https://forms.gle/Uid8ZPV2JRUNfBMM6

Hoorzitting in de Provinciale Staten

Zuid-Hollandse partijen reageren met verbijstering op de nieuwe informatie dat Chemours wist van de enorme gezondheidsschade. Volgens hen denk je met Chemours steeds dat het niet erger kan, maar dan komt er toch nog weer een schep bovenop. Willens en wetensde gezondheid van velen in de waagschaal stellen is schandalig en misdadig. 

Volt Zuid-Holland roept Chemours op voor een hoorzitting in de Provinciale Staten, samen met ChristenUnie, SP, PvdA, D66, BBB, GroenLinks, Partij voor de Dieren, VVD en SGP. De partijen willen van het bedrijf weten of de informatie over de gezondheidsgevolgen klopt en wat Chemours erover te zeggen heeft. Ook bewoners, werknemers en lokale bestuurders kunnen daar hun verhaal doen. De hoorzitting zal, naar alle waarschijnlijkheid, kort na de zomer plaatsvinden. De uitkomsten van de hoorzitting zijn voor Provinciale Staten een belangrijke bron van informatie in het debat over Chemours.